B2B advertenties

Geplaatst op 13-11-2016 door Manon , leestijd: 3 minuten

Business-to-Business advertenties, je hebt ze in alle soorten en maten. Het schrijven van een effectieve B2B campagne is nog niet zo gemakkelijk. Er zijn veel meningsverschillen rondom B2B adverteren. Wij geloven er wél in. Organisaties zoeken op een andere manier in een zoekmachine dan de individuele consument. Bij organisaties duurt het aankoopproces vaak langer aangezien de investering vaak groot is en er meerdere mensen beslissen. Om een B2B campagne succesvol te maken zal je goed moeten nadenken over één ding in het specifiek: een strategie.

De juiste strategie

Het is belangrijk om te weten wat jij als doel voor ogen hebt. Wil jij dat jouw bedrijf vaker wordt gezien in Google, meer mensen jouw brochure downloaden of dat er van één specifiek product meer gekocht wordt? Het maakt niet uit, zolang je maar weet waar je op mikt. Wanneer het bedrijf mikt op grote investeringen is het erg belangrijk dat de bezoeker makkelijk contact kan opzoeken met de organisatie. Lang zoeken naar een telefoonnummer, offerteaanvraag of email adres kan er voor zorgen dat de potentiele klant afhaakt. Zorg er voor dat de juiste landingspagina achter de campagne zit en de klant in één oogopslag de juiste informatie kan vinden.

Concurrentie

Ja, we kunnen er niet omheen de B2B wereld krijgt online steeds meer concurrentie waardoor het effectief, opvallend en efficiënt betaald adverteren steeds moeilijker wordt. Het is nu eenmaal zo dat grote bedrijven, met meer budget, vaak AdWords experts inschakelen om hoger in Google te komen. Deze experts kennen alle trucjes en mogelijkheden van Google AdWords en kunnen op deze manier de kwaliteitsscore van jouw advertenties opkrikken. De gemiddelde MKB’er kan dit zich niet veroorloven. Maar niet getreurd, ook jij kan een B2B campagne inrichten naar wens inclusief effect in de Google zoekmachine. Zorg dat de campagne structuur en een strategie heeft. Kom je hier zelf niet uit? Aditor helpt je graag hierbij. Zorg dat jij het juiste Aditor pakket hebt geselecteerd. Met dit pakket helpen we jou graag een handje om hoger in Google te komen, ook met een B2B campagne!